December 2016

KOMPASS önskar God Jul och & Gott Nytt 2017 med ett extra fylligt nummer av Destination

Destination december

Klimat- och miljöarbetet globalt når framgångar där fler länder ansluter sig till att minska negativa utsläpp och premiera gröna transporter. KOMPASS nationella spårbilsnätverk har under året bidragit till att lyfta blicken från gammal kostnadsdrivande kollektivtrafik till spårbilssystem som erbjuder grön, tillgänglig och mer individanpassad resa. Det gör det möjligt för fler att ställa bilen och välja kollektiva alternativ i resan från dörr till dörr.

2017 ser vi fram emot att vi kommer närmare beslut för spårbil som komplement till övriga kollektiva alternativ i Sverige. Från KOMPASS sänder vi stort tack till samarbetspartner och alla dem vi har mött under året. Nu tar vi nya tag och ser fram emot spännande och givande mässor, utställningar, debatter och evenemang där KOMPASS kommer att delta. Vi ser särskilt fram emot Ekotransportmässan 2030, som hålls i april på Münchenbryggeriet samt Podcar City 11 och Almedalsveckan i Visby under sommaren.

Med önskan om en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Läs hela nyhetsbrevet här!

/Ann-Christin L Frickner, ordförande KOMPASS och redaktionen

Internationellt

Konferenser:

2018 års internationella spårbilskonferens kommer att hållas i Gävle den 10-12 oktober. För mer information, kontakta magnus@sparbilar.se eller besök podcarcity.org

PODCAR CITY 2017

Info och presentationer Podcar City 2017: http://podcarcity.org/

Podcar City & Advanced Transit 2016

Info och presentationer Podcar City 2016: http://podcarcity.org/antwerp/

PCC9 - Silicon Valley

 

pcc8

Podcar City 8, Stockholm Arlanda

Mer information om talare, program och andra händelser hittar du på www.podcarcity.org/arlanda 

Videodokumentation hittar du här.